Pages

Thursday, November 17, 2011

_________Baclava turcească_________


Ingrediente: 
Un pachet de foi plăcintă (400g), 300g zahăr, 150g miere, 150g unt, 400g nuci, zeamă de lămâie

Se pun într-o tavă câte 3 foi de plăcintă, una peste alta, unse cu unt, apoi se pune un strat de nuci, iarăşi 3 foi şi apoi nuci şi aşa mai departe, dar stratul de deasupra trebuie să fie de foi. Se taie cu un cuţit pătrăţele sau romburi şi se unge pe deasupra cu unt topit. Se dă la cuptor, la foc moderat, aprox. 1 oră. Pentru sirop, se caramelizează zahărul, apoi se pun 250ml apă peste, se adaugă mierea şi 2 linguri de zeamă de lămâie. Când baclavaua este bine coaptă, se scoate din cuptor şi se toarnă siropul deasupra. Dacă vrem ca baclavaua să fie bine însiropată, este bine să o preparăm cu o zi înainte să o servim. 

No comments:

Post a Comment