Pages

Wednesday, December 28, 2011

_________Prăjitură cu cremă de portocale__________



Ingrediente:
8 ouă, 200 g zahăr, 250 g făină, 7 linguri cacao, 200 g ciocolată, 2 linguriţe praf de copt, 1 vf de cuţit de sare, 120 ml apă caldă.
Crema: 300 ml suc de portocale proaspăt, 2 ouă, 2 linguri cu vârf de făină, 150 g zahăr, 120 g unt
Glazură: 100 g ciocolată, 25 g unt, 3 linguri lapte

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se mixează cu apa caldă şi zahărul până se obţine o cremă pufoasă. Se adăugă ciocolata rasă şi se continuă omogenizarea. Separat se amestecă făina cu cacaoa şi praful de copt, şi se adaugă peste gălbenuşuri, amestecând uşor. Albuşurile se bat spumă după care se adăugă la compoziţia preparată anterior. Se toarnă compoziţia într-o tavă mai mică, tapetată cu hârtie de copt, şi se dă la cuptor aprox. 25 min, sau până trece testul scobitorii.
Crema: Se bat ouăle cu zahărul, se adaugă făina amestecată cu sucul de portocale (atenţie sa nu facă cocoloaşe) şi se dă totul la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. Se lasă la răcit, apoi se adaugă untul (la temperatura camerei), mixând bine pentru a se omogeniza crema. Pentru asamblare, se taie blatul in două, la mijloc se pune crema de portocale, iar deasupra glazura de ciocolată.
Pentru glazură, se topesc la foc mic ingredientele, până se omogenizează, apoi se întinde frumos peste prăjitură. Se pune prăjitura la frigider pentru 2 ore, apoi se scoate şi se taie bucăţi.

No comments:

Post a Comment