Pages

Wednesday, November 16, 2011

_______Prăjitură cu nuci şi ciocolată________


Ingrediente:
 Blat 1: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 4 linguri făină, 5 linguri nucă, 1 linguri cacao, 1 linguriţă praf de copt. 
 Blat 2: 200 g unt, 300 g ciocolată, 200 g zahăr, 3 ouă, 160 g făină, 1 praf de copt. 
 Cremă: 2 plicuri praf de budincă ciocolată, 4 linguri zahăr, 250 gr unt. 
 Glazură: 150 g ciocolată, 70 ml frişcă lichidă.
 Decorat: 200 g frişcă

Blat 1: Se bat albuşurile spumă cu sarea. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina şi praful de copt. Se pun, peste această compoziţie, albuşurile bătute spumă, amestecând uşor, de sus în jos. La sfârşit se pune nuca şi cacaoa. Se dă la cuptor până trece testul scobitorii.
Blat 2: Se topeşte ciocolata şi untul se lasă puţin la răcit, apoi se bat până rezultă o spumă groasă. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, apoi se pun peste compoziţia de ciocolată şi unt. Se amestecă uşor, de jos în sus, apoi se adaugă albuşurile şi la sfârşit făina amestecată cu praful de copt. Se dă la cuptor.
Crema: Se pregăteşte budinca după instrucţiunile de pe plic, şi se mai adaugă în plus cele 4 linguri zahăr. Se lasă la răcit, apoi se adaugă untul moale, amestecând cu mixerul pentru omogenizare. Pentru glazură, se topeşte ciocolata cu frişca lichidă, se amestecă bine apoi se toarnă peste prăjitură.
Asamblare: Baza o să fie blatul 2, adică blatul de ciocolată, peste care se pune un strat de cremă, apoi blatul 1, un alt strat de cremă,iar deasupra glazura. După ce s-a răcit bine şi s-a întărit glazura, se taie prajitura în pătrăţele, şi apoi se ornează cu frişcă. Eu nu am mai pus, deoarece ai mei nu sunt mari fani frişcă. dacă vreţi să iasă mai inaltă prăjitura, puteţi face 2 blaturi de nucă, aşa cum am făcut eu. Nu este indicat să coaceţi 2 blaturi de ciocolată, deoarece prăjitura o să iasă prea dulce şi săţioasă.

No comments:

Post a Comment