Pages

Friday, November 4, 2011

_________Bomboane cu vişine_________

Această reţetă este foarte simplu de pregătit, bomboanele sunt foarte bune şi se pot păstra destul de mult timp la frigider, dar or să iasă aşa de bune, că nu cred că o să mai aveţi ce pune la frigider. Aşadar, reţeta:

Ingrediente: 500 g biscuiţi populari sau petite beurre, 300 g ciocolată, alcool din vişinată, vişine din vişinată, lapte, 3 linguri unt, nucă de cocos, nucă, cacao etc, esenţă rom

Nu am pus cantităţile exacte pentru alcool şi lapte, deoarece unii preferă bomboanele cu mai mult alcool în compoziţie, asta înseamnând că se măreşte cantitatea de alcool şi se micşorează cea de lapte.
Pentru început, biscuiţii trebuie să îi transformăm în pesmet. Putem să îi dăm prin răzătoare sau îi putem da prin robotul de bucătărie. Dacă mai rămân bucăţele mici de biscuiţi, nu este nici o problemă. Punem 100 g ciocolată la topit cu cele 3 linguri de unt (la bain-marie sau microunde), iar după ce s-a topit adăugăm esenţa de rom, 100 ml lapte şi 4 linguri de alcool. Amestecăm bine, apoi punem compoziţia peste pesmetul de biscuiţi. Frământăm bine, şi dacă nu are suficient lichid, se mai adaugă lapte sau alcool, după preferinţă, important este ca rezultatul final să fie o «cocă» moale, care să se poată modela uşor. Se lasă la frigider o oră, apoi se scoate şi se formează bile, se pune câte o vişină în mijloc, apoi se rostogolesc prin nucă de cocos, cacao, nucă, fulgi de ciocolată sau prin glazură de ciocolată. Pentru glazură, vom folosi restul de ciocolată (200 g) pe care o vom topi la bain-marie sau microunde. Amestecăm bine ca să nu mai rămână bucăţi de ciocolată netopite, apoi rostogolim bilele prin glazură, le luăm cu o furculiţă şi le punem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se lasă cam o jumătate de oră la răcit, ca să se întărească glazura, apoi se servesc, sau mai bine zis, se savurează cu mare plăcere!

No comments:

Post a Comment