Pages

Wednesday, December 28, 2011

_________Salam de biscuiţi__________


Ingrediente: 500 g biscuiţi, 150 g margarină, 250 ml lapte, 4 linguri cu vârf de cacao, 50 g zahăr, o cană şi jumătate de nuci, 150 g rahat, esenţă de rom.

Se rup biscuiţii în bucăţele mici, nucile şi rahatul se taie mărunt şi se amestecă împreună. Separat se pregăteşte sosul de cacao. Într-o cratiţă se pune laptele la încălzit, împreună cu margarina, cacaoa şi zahărul. Când sosul a fiert şi s-au omogenizat toate ingredientele, se închide focul şi se adaugă esenţa de rom. Se toarnă sosul fierbinte peste biscuiţi, amestecând bine. Dacă vi se pare că este prea uscat salamul de biscuiţi, puteţi adăuga puţin lapte în timp ce amestecaţi compoziţia. Urmează acum modelarea salamului. Pe o folie de plastic sau de aluminiu, puneţi cu o lingură compoziţia, apoi modelaţi cu mâinile o forma de salam, îndesând bine pentru ca salamul să fie cât mai compact. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cel puţin 3 ore înainte de a fi servit.

No comments:

Post a Comment