Pages

Tuesday, November 15, 2011

_________Eclere/Choux a la creme_________

Ingrediente: 12 ouă, 300 ml ulei, 600 ml apă, 600 g făină, 1 vârf de sare.

Se pune uleiul cu apa la foc. Când începe să dea în clocot se pune toată făina odată şi se amestecă bine să nu facă cocoloaşe. Când începe să se desprindă compoziţia de pe fundul cratiţei, se dă deoparte şi se lasă puţin la răcit. Se adaugă ouăle pe rând, amestecând bine. Se toarnă compoziţia într-o pungă tăiată la unul din colţuri, se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se formează eclere mari cam de 10 cm, sau se pot forma gogoşele (choux-uri), aşa cum am făcut eu. Se bagă tava imediat în cuptorul încins, la foc mare, la început, apoi la foc mijlociu. Când sunt bine uscate se scot din cuptor. Atenţie! Eclerele nu trebuie să fie nici prea moi, pentru că rămâne miezul necopt, nici prea uscate, pentru că atunci când o să le tăiaţi or să se fărâme. După racire, se taie eclerele pe jumătate orizontal, se umplu cu cremă de vanilie, sau cremă de ciocolată şi se glazurează partea de deasupra cu glazură de ciocolată.

No comments:

Post a Comment