Pages

Tuesday, November 15, 2011

_________Fursecuri fragede_________


Ingrediente: 600 g făină, 250 ml iaurt, 200 g margarină, 2 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 1 zahăr vanilat, 1 praf de copt, dulceaţă/gem/cremă.

Margarina se mixează cu zahărul până se topeşte zahărul cât de cât. Se adaugă gălbenuşurile, zahărul vanilat şi iaurtul amestecând bine. La sfârşit se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se frământă bine şi apoi se întinde o foaie groasă de 1,5 cm. Se taie în diverse forme, sau se fac biluţe care se aplatizează puţin şi se dau la cuptor. Când s-au rumenit puţin deasupra, se scot pe o farfurie, se unge partea de deasupra cu gem sau cremă şi se lasă deoparte să se răcească bine. Se pot da prin nucă, nucă de cocos, sau se pot lipi două câte două, ca un sandwich. Pentru a rămâne fragede, este indicat ca după ce se răcesc, să se acopere platoul cu fursecuri cu folie alimentară, sau puteţi pune fursecurile într-o pungă.

No comments:

Post a Comment