Pages

Wednesday, November 23, 2011

_________Sarailie_________


Ingrediente: 
Un pachet de foi plăcintă (400g), 300g zahăr, 150g miere, 150g unt, 400g nuci, zeamă de lămâie

Foile de placintă se taie în fâşii lungi şi groase de 7-8cm. Se pun într-o tavă câte 3 foi de plăcintă, una peste alta, unse cu unt, apoi se pune un strat de nuci, iarăşi 3 foi, se rulează strâns şi se unge pe deasupra cu unt topit. Rulourile se pun în tavă unul lângă altul, foarte strâns, apoi se dau la cuptor, la foc moderat, aprox. 1 oră. Pentru sirop, se caramelizează zahărul, apoi se pun 250ml apă peste, se adaugă mierea şi 2 linguri de zeamă de lămâie. Când prăjitura este bine coaptă, se scoate din cuptor şi se toarnă siropul deasupra imediat, cât este fierbinte. Dacă vrem să fie bine însiropată, este bine să preparăm sarailia cu o zi înainte să o servim.

No comments:

Post a Comment