Pages

Thursday, November 24, 2011

________Negresă cu bile de cocos_________


Ingrediente:
2 căni şi jumătate de zahar, 1 cană de lapte, 4 linguri de cacao, 200g de margarină, o cană şi jumătate de făină, 5 ouă, zahăr vanilat, 1 plic praf de copt. Pentru bilele de cocos:300g brânză dulce, 50g zahăr, 50g nucă de cocos, 1 lingură făină, 2 gălbenuşuri.

Laptele, zahărul, zahărul vanilat şi cacaoa se pun într-o cratiţă la foc mic, până încep să fiarbă şi se îngroaşă puţin. Se lasă să se racească. Separat, se mixează margarina bine, apoi se adaugă 3/4 din compoziţia de lapte, zahăr şi cacao. Se mixează în continuare, adăugând gălbenuşurile unul câte unul, apoi făina amestecată cu praful de copt şi la sfârşit albuşurile bătute spumă. Separat, se amestecă toate ingredientele pentru bilele de cocos, se formează bile de mărimea unui gălbenuş şi se pun în tavă, una lângă alta, la o distanţă de aprox 5 cm. Peste acestea, se pune compoziţia de blat şi se dă la cuptor. Când este gata şi trece testul scobitorii, se scoate, se toarnă siropul rămas pe deasupra şi apoi se taie in pătrăţele. 

No comments:

Post a Comment