Pages

Saturday, December 10, 2011

________Prăjitură cu mentă_________


Ingrediente:
4 ouă, 100 g zahăr, 125 g făină, 3 linguri cacao, 100 g ciocolată, 1 linguriţă praf de copt, 1 vf de cuţit de sare, 60 ml apă caldă.
Crema: 100 g margarină, 125 g zahăr pudră, 100 g mascarpone, 1 lingură esenţă mentă, 50g ciocolată dată pe răzătoarea mare.
Glazură: 100 g ciocolată, 25 g unt, 3 linguri lapte

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se mixează cu apa caldă şi zahărul până se obţine o cremă pufoasă. Se adăugă ciocolata rasă şi se continuă omogenizarea. Separat se amestecă făina cu cacaoa şi praful de copt, şi se adaugă peste gălbenuşuri, amestecând uşor. Albuşurile se bat spumă după care se adăugă la compoziţia preparată anterior. Se toarnă compoziţia într-o tavă mai mică, tapetată cu hârtie de copt, şi se dă la cuptor aprox. 25 min, sau până trece testul scobitorii.
Crema: Se freacă uşor untul, se adaugă zahărul, esenţa de mentă, mascarpone şi se mixează spumă. La sfârşit, se adaugă ciocolata rasă şi se amestecă uşor.
Asamblare: Blatul răcit se taie în două. Peste blat, se întinde crema de mentă, apoi se pune cel de-al doilea blat. Pentru glazură, se topesc la foc mic ingredientele, până se omogenizează, apoi se întinde frumos peste prăjitură. Se pune prăjitura la frigider pentru 2 ore, apoi se scoate şi se taie bucăţi.

No comments:

Post a Comment