Pages

Wednesday, November 16, 2011

_________Prăjitură cu nuci şi cremă (2)_________


Ingrediente: 
 Blat 1: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 4 linguri făină, fulgi de ciocolată.
 Blat 2: 5 albuşuri, 150 g zahăr, 150 g nucă, 2 linguri făină, ½ plic praf de copt.
 Crema 1: 5 gălbenuşuri, 700 ml lapte, 1 pachet unt, 2 linguri cu vârf făină, 1 plic budincă vanilie, 150 g zahăr. 
 Crema 2: 130 g nuci, sirop de zahăr ars – 150 ml, 100 g ciocolată, 1 esenţă rom.

Blat 1: Blat de pandişpan. Pentru instrucţiuni, click aici.  
Blat 2: Se bat albuşurile spumă, apoi se pune zahărul şi se mixează până arată ca şi compoziţia de bezea. Se adaugă nuca, apoi făina amestecată cu praf de copt, amestecând uşor cu telul, de jos în sus. Se dă la cuptor până se rumeneşte puţin. Crema 1: laptele, gălbenuşurile, zahărul şi făina se mixează bine, apoi se adaugă praful de budincă şi se pune pe foc (mic) amestecând în continuu ca să nu facă cocoloaşe şi să nu se lipească. Când s-a îngroşat, se închide focul şi se lasă la răcit; la sfârşit se adaugă untul, mixând bine ca să se omogenizeze. Crema 2: Se taie blatul de pandişpan în două pe orizontală. Partea de sus se fărâmiţează, se amestecă cu siropul, esenţa de rom, nucile, ciocolata topită şi se mixează bine.
Asamblare: Blatul de nuci se însiropează, peste el se pune crema de vanilie, apoi blatul de pandişpan, apoi crema 2 şi deasupra se poate glazura cu ciocolată sau se poate rade ciocolată.

No comments:

Post a Comment