Pages

Wednesday, November 30, 2011

________Prăjitură cu mac şi nucă de cocos_________



Ingrediente:
Blat: 8 albuşuri, 200g zahăr, 100g mac, 100g nucă de cocos, 4 linguri făină, 1 praf de  copt
Cremă:  8 gălbenuşuri, 200ml lapte, 150g zahăr, 1 zahăr vanilat, 3 linguri făină, 200g unt
Sirop şi decorat: 100ml apă, 100g zahăr, 200g biscuiţi, 200g ciocolată, 100ml frişcă lichidă, 50g unt

Blatul: Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi se mixează până compoziţia este lucioasă, ca cea de bezea. Se adaugă macul şi nuca de cocos, se amestecă uşor cu telul, iar la sfârşit se adaugă făina amestecată cu praful de copt.Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor, la foc mic, până se rumeneşte puţin deasupra şi trece testul scobitorii.
Crema: Gălbenuşurile se mixează cu 6 linguri de zahăr până se topeşte zahărul cât de cât. Se adaugă 3 linguri de făină, se amestecă bine, apoi se adaugă treptat laptele rece. Se pune compoziţia într-o cratiţă, la foc mic, amestecând in continuu să nu facă cocoloaşe. Cânde s-a îngroşat, se închide focul şi se dă la racit. Untul se bate spumă cu 2 linguri de zahăr şi zahărul vanilat, apoi se adaugă la crema răcită, mixând bine până crema s-a omogenizat.
Siropul: Se caramelizează zahărul într-o cratiţă, se pune apa peste el şi se lasă la răcit.
Glazura de ciocolată: Se topeşte ciocolata la bain-marie, împreună cu untul şi frişca lichidă. Se amestecă bine pentru a se omogeniza compoziţia.
Asamblare: Blatul de mac se însiropează puţin cu sirop, apoi se întinde peste el crema. biscuiţii se insiropează şi se pun peste cremă, unul lângă celălalt, ca un blat. Peste biscuiţi se pune glazura de ciocolată. Se lasă la răcit câteva ore, apoi se taie.

No comments:

Post a Comment