Pages

Wednesday, December 28, 2011

_________Cozonac foarte economic_________


Ingrediente: 500 g făină, 250 ml suc acidulat de portocale, 40 g drojdie proaspătă, 120 g zahăr, 80 ml ulei, coajă de lămâie, esenţă de rom şi vanilie.

Drojdia se amestecă cu câteva linguri de zahăr şi câteva linguri de suc, se pune peste faină şi se lasă maiaua la crescut. După ce a crescut, se adaugă restul ingredientelor, şi se frământă un aluat, care nu trebuie sa fie nici lipicios, nici tare. Se acoperă aluatul cu ulei şi se lasă la crescut, la cald. Când a crescut, se pune aluatul pe masă şi se împarte în două, se întinde fiecare parte cu mâna, se adaugă umplutura (rahat, nuci, cacao etc), apoi se rulează şi se pune cozonacul în tava tapetată cu hartie de copt. Înainte să îl băgăm în cuptor, se mai lasă o jumătate de oră la crescut. Se unge cu ou pe deasupra şi se bagă în cuptor. Cand s-a rumenit deasupra, se încearcă cu scobitoarea şi dacă trece testul se scoate din cuptor. Dacă s-a rumenit deasupra, dar nu este copt bine în interior, se acoperă cozonacul cu hârtie de copt umezita, şi se mai dă la cuptor până este gata.

No comments:

Post a Comment