Wednesday, December 28, 2011
_________Găluşte cu gem de prune___________
Ingrediente: 1 kg cartofi, 2 ouă, 300 g făină, sare, 150 g pesmet, 150 g zahăr, o lingură de ulei, scorţişoară, gem de prune.
Se fierb cartofii cu tot cu coaja, apoi se curăţă de coajă şi dau prin răzătoarea mare. Se adaugă ouăle, făina şi sare şi se amestecă bine. Se lasă coca 15 minute la rece, apoi se iau biluţe de dimensiunea unui ou , se face în mijloc o scobitură în care se pune gemul, apoi se "închide" bila de cocă. Se pune o cratiţă cu apă la foc, şi când clocoteşte, se adaugă găluştele. Se fierb, până când se ridică la suprafaţă. Separat, se pun într-o tigaie, la foc mic, pesmetul, zahărul, o lingură de ulei şi puţină scorţişoară, amestecând în continuu până se rumenesc. După ce s-au fiert găluştile, se dau prin amestecul de pesmet şi zahăr.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment